Dioxidin inhalation för barn recensioner

4 feb 2011, 5:08

Min dotter är 6 år gammal, vi har redan behandlat 3 veckor, det var en temperatur på 39,4, snot, hosta. Drick ett antibiotikum, snott och hosta passerar inte. Läkaren skickade oss till en sjukgymnast, som hörde andning och ordinerad inhalation med dioxidin 0,5%.
Flickorna som gjorde killarna hjälpte det, och vilken typ av läkemedel är detta dioxidin, inte ett hormon som?
Är det nödvändigt att späda den med saltlösning, verkar läkaren ha sagt i sin renaste form

4 feb 2011, 9:05

Jag vet. Det är ett mycket starkt allergen.

4 feb 2011, 9:08

Ett bra antiseptiskt medel, som används för olika sjukdomar, hjälper mycket. Fysioterapeuten vet bäst att späda ut för injektioner eller inte. Allergi m. för nästan alla mediciner. Bli bättre

4 februari 2011, 21:18

Vår doktor ordinerade det att droppa in i näsan, och hans son och jag.
Mycket otäck men resultatet uppnåddes snabbt.

4 februari 2011, 21:18

Jag skulle råda andra läkare att konsultera. Jag har ingen tvekan om att drogen hjälper underbart, men det är väldigt giftigt. Vi skrev på något sätt Lor, men jag läste instruktionerna, inte droppa. Och vår läkare berömde mig för det. Barnens ålder (upp till 18 år) är en kontraindikation för användning.

4 feb 2011, 10:10

extremt giftigt läkemedel måste ha mycket goda indikationer för användningen

7 feb 2011, 3:50 pm

Vi tilldelades att bevattna halsen, läsa den och inte, vår barnläkare godkände också. Och ännu mer så att göra inandning, i allmänhet, skräck.

7 feb 2011, 6:37 pm

Tjejer, tack för svaren. Nu kokar huvudet i allmänhet
Fysioterapeuten föreskrev inhalationer i ren form, jag har redan gjort ett par gånger, även om jag spädde 1: 1 med saltlösning.
Hittills inget resultat är bra, jag har inte märkt något dåligt.

7 februari 2011, 23:18

I sin rena form släpptes 2 droppar i näsan 3 gånger om dagen. Runny näsa härdad.

8 feb 2011, 4:59 pm

Kan ersätta Miramistin? Dioxidin är emellertid mycket giftigt. De behandlar trophic sår, brännskador. Och sedan kolla på armens skur för bärbarhet. Och sedan andas det

8 feb 2011, 7:10 pm

Mycket giftig, modern medicin kan erbjuda bättre, nyligen samråd med Lore, hon berättade för barnen att de inte skulle ordinera på det gamla sättet utan att tänka på konsekvenserna.

10 feb 2011, 2:51

Tack tjejer Ta en bild och vänta på resultatet.
Medan vi kommer att göra inandning med mineralvatten. Tja, det är den här dioxinen.

För att gå till den fullständiga versionen med grafik och möjligheten att svara på ämnen, vänligen klicka här.

dioxidine

Dioxidin hjälper mig med angrepp av bihåleinflammation. I allmänhet kan jag inte föreställa mig hur jag ska leva utan honom vid sådana tillfällen
Det avlägsnades på något sätt från produktionen eftersom det var förbjudet. Här blev jag skrynklig.
Men han är verkligen kärnvapen för barn. Vad är din diagnos, varför har du ordinerat det?

Kanske är Rinofluimucil bättre?

Läkemedlet med mucolytisk och vasokonstrictorverkan för användning i ENT-övning.

Acetylcystein kondenserar slemhinne- och purulenta slemsekretioner genom att bryta disulfidbindningarna i slemhypoproteiner. Det har också antiinflammatorisk (på grund av inhibering av leukocytkemotax) och antioxidant effekt.

Tuaminoheptana sulfat är en sympatomimetisk amin som har en vasokonstrictor effekt när den appliceras topiskt. Eliminerar svullnad och hyperemi i nässlemhinnan.

När det appliceras topiskt i rekommenderade doser absorberas läkemedlet inte.

- Akut och subakut rinit med tjock purulent slemhinnesekretion

Instruktioner för användning / dosering

Läkemedlet injiceras i näshålan i form av en aerosol med användning av en specialdispenser.

Vuxna injicerade med 2 doser aerosol (2 pressar på ventilen) i varje nasal passage 3-4 gånger per dag.

För barn är läkemedlet ordinerat i 1 dos av aerosol (1 tryck på ventilen) i varje nasal passage 3-4 gånger per dag. Behandlingstiden bör inte överstiga 7 dagar.

Överstiga inte den rekommenderade dosen och behandlingsförloppet utan att rådfråga en läkare.

Användningsregler för drogen

1. Ta av locket från injektionsflaskan med lösningen.

2. Ta av locket från sprutpistolen.

3. Ta av locket från sprutpistolen.

4. Aktivera sprutan igen genom att trycka på.

Sedan hjärt-kärlsystemet: hjärtslag, takykardi, arteriell hypertension.

CNS: sällan - spänning, tremor.

Lokala reaktioner: Torrhet i slemhinnan i näshålan, munnen och halsen.

Övrigt: sällan - allergiska reaktioner, urinretention, inflammation i talgkörtlarna.

Vid långvarig användning av vasokonstrictormedel är det möjligt att ändra den normala funktionen av slemhinnan i näshålan och bihålorna samt utvecklingen av missbruk av läkemedlet.

- Samtidig användning av MAO-hämmare och en period på upp till 14 dagar efter avbokningen.

- Samtidig användning av tricykliska antidepressiva medel och en period på upp till 14 dagar efter avbokningen.

- överkänslighet mot läkemedlet

Med försiktighet är läkemedlet ordinerat till barn under 3 år, patienter med bronkialastma, högt blodtryck, angina pectoris av funktionella klasser III-IV och frekvent extrasystol (behandling ska utföras under medicinsk övervakning).

Använd under graviditet och amning

Användning av läkemedlet under graviditet och amning är endast möjligt om de avsedda fördelarna för moderen överväger den potentiella risken för fostret och barnet.

Läkemedlet är endast avsett för intranasal administrering.

Påverkan på förmågan att köra biltransport- och kontrollmekanismer

Läkemedlet påverkar inte patienternas förmåga att köra fordon och andra mekanismer.

Symtom: möjlig utveckling av systemiska biverkningar orsakade av läkemedlet Tuaminoheptan (takykardi, tremor, ångest, ökat blodtryck, missbruk).

Behandling: Vid behov utföra symptomatisk behandling.

Den kombinerade användningen av Rinofluimucil med MAO-hämmare och tricykliska antidepressiva medel ökar sannolikheten för systemiska biverkningar orsakade av tuaminoheptan (eftersom dessa läkemedel förstärker verkan av sympatomimetika).

Samtidig användning av Rinofluimucil kan försvaga effekten av antihypertensiva läkemedel.

Försäljningsvillkor för apotek

Läkemedlet är godkänt för användning som ett medel för OTC.

Villkor för lagring

Läkemedlet ska lagras utom räckhåll för barn vid en temperatur av 15 ° till 25 ° C. Utgångsdatum - 2,5 år.

Efter att flaskan har öppnats kan innehållet användas i 20 dagar.

Dioxidin hjälper mig med angrepp av bihåleinflammation. I allmänhet kan jag inte föreställa mig hur jag ska leva utan honom vid sådana tillfällen
Det avlägsnades på något sätt från produktionen, eftersom det är förbjudet.

Cheremi.
Vad är din diagnos, varför har du ordinerat det?

Ja, jag sjöng inte, varför plötsligt. Typ av långvarig snut, anka, de var vid den tiden bara 5 dagar. Jag hoppade över dagen, läste sedan instruktionerna i net och gasped. Sedan avbröt jag det. Där skrevs det om dess mutagene effekt. Hej! Hur kan du tilldela sådana barn?
Vi alltid efter Nazivin, om snuten inte slutade efter 7 dagar, bytte till Isofra, och sedan bytte igen, och alla surrande.

Cheremi,
Ja, jag sjöng inte, varför plötsligt. Skriv lång snut, anka, de var då bara 5 dagar. Jag hoppade över dagen, då läste jag instruktionerna i nete och.

Dioxidininhalation.

Meddelande listan över ämnet "Dioxidin inhalation." Forum föräldra möte> Barnens hälsa

Barnet 2g 3 månader, ENT utsåg att gå på inhalationer med dioxidin, kallad igår, frågade om det var bättre att gå till kliniken eller gå hem för att köpa en inhalator, sa att det var bättre att köpa en kompressorinhalator hemma. Jag köpte. och nu tänker jag och vad jag ska fylla i.
- mineralvatten?
- dioxidine? OM JA, i vilka kvantiteter * Jag kan ännu inte komma till doktorn. :(

Berätta för mig, kanske någon vet.

Här är jag på internet som grävde nizya-barn. och vad ska man göra? :(

Han ringde ENT, han bekräftade att 1: 1 dioxidin och mini-track, inhalation gör.

som ENT i vår stad är den trevligaste.

Vi var också förskrivna dioxidin. För inandning späddes jag med 2: 1 med saltlösning och dioxidin var inte 1%, men 0,5%. Och i denna blandning sattes ett vasokonstriktorläkemedel (naftyzin som regel), så att puffinessen avlägsnades och medicinen var bättre / bredare / djupare påverkad.

Allt självklart, på råd av en läkare.

Om projektet

Alla rättigheter för material som publiceras på webbplatsen är skyddade av upphovsrätt och närstående rättigheter och kan inte reproduceras eller användas på något sätt utan upphovsrättsinnehavarens skriftliga tillstånd och sätta en aktiv länk till Eva.Ru-portens hemsida (www.eva.ru) bredvid med begagnade material.
För innehållet i reklammaterial är utgåvan inte ansvarig. Medieregistreringscertifikat El. Nr FS77-36354 daterad 22 maj 2009 v.3.4.168

Vi är i sociala nätverk
Kontakta oss

Vår webbplats använder cookies för att förbättra prestanda och förbättra webbplatsens effektivitet. Inaktivering av cookies kan orsaka problem med webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.

Dioxidininhalation

Inhalationsdioxidinlösning

Vi hade inte haft sjukdom med dioxidin länge, men jag tog inte drogen. Jag var rädd att injicera ett tungt antibiotikum i mitt barns lungor, särskilt sedan jag var 18 år och ordinerade det i sällsynta fall (men våra utfall var läkare för att förhindra inflammation). + nat. lösning och näsa miramistin

själva köpte nyligen en inhalator. Jag har ännu inte räknat ut vad jag ska göra bättre

var noga med att odla. 1: 3

Dioxidin inhalation?

Med dosen vet jag, vi har ingen snot för den andra månaden

Löst upp med en dos

Vem gjorde inandning med dioxidin vid B?

inandning med dioxidin. vad tycker du?

Polydex för grön snot, det är också ett lokalt antibiotikum, som dioxidin, men dioxidin är mycket giftigt och gäller inte förrän 18 år

dioxidine

Jag var på ett sjukhus så, dioxidin injicerades inte i min näsa, och då var min dotter furatsilin i 5 år. Jag frågade varför inte dioxidin? De sa att det var omöjligt att vara så liten, så i ett och ett halvt år är du också rädd för något... Och varför ska du andas in sådana droger om det inte är en hemlighet? Sputtered ut med sputum något?

Detta är ett antibiotikum. Det ordineras för purulenta infektioner. Men det är giftigt, som i pediatri och har inte använts.

inandning av en kall baby

Vi och barnläkaren och ENT förskrives med dioxidin. De och näsan i klinikerna tvättas. Han dödade mikrober. Jag gjorde 5 gånger min dotter, jag spädde 1: 1, jag såg inte effekten. Men jag såg effekten från synupretet efter den tredje inandningen.

I vilket fall som helst, en ampull av saltlösning per inandning. Jag häller alla 5 ml till det angivna märket. Eftersom läkemedlet är förvarat i kylskåpet värmer jag det i min hand före användning. Låt oss andas i 2-3 minuter.

bara saltlösning... Om bara sopelki gör det så.

Dioxidin är om redan + opa.

Om det finns hosta ger jag 2 ml saltlösning + 2 ml mucolan.

Dioxidininhalation

Öppna anteckningen till drogen, allt kommer att bli klart för dig. Inte ett ord om möjligheten till inandning, fruktansvärd toxicitet, endast intravenös och abdominalt administreringssätt, minsta bredd av terapeutisk verkan (skillnaden mellan den minsta effektiva och den minsta toxiska dosen), ett fullständigt förbud mot användning av barn, även vid intensivvård. Men ingen dioxidin är bra i öronen, näsan, ögonen och prylarna. Punktlig medicin!

dioxidin - inandning

nej har aldrig utsetts

Nej, det gjorde de inte.

Till vilken barnläkaren föreskrev inandning

Recept för inandning.

Dioxidin 0,5% och Gentamicin

om snot, droppar, soplootsos, hals, inandning. många frågor!

för en månad sedan hade min lilla också varit förkyld, eller snarare, jag smittade honom, trots att jag hade en mask. hon torterade barnet med sug av snot, sprängde det i sådan grad att han blev rädd när jag lade honom på vår säng! Jag var rädd, då en släkting, hon är en sjuksköterska med mycket lång erfarenhet, hon arbetade i barnens avdelning och på ambulansen sa hon i allmänhet att ju mer du suger ju mer desto mer kommer de, det är som att ha mjölk i ditt bröst, ju mer du uttrycker det desto mer mjölk kommer. Jag slutade att suga och torkade bara min näsa något på mina näsborrar för att samla in det som just kom ut, och när han knepade vibrocilen droppade, hade han en torkningseffekt, droppande med vibracil och håller det i en bakre position, jag lugnar ner den, efter 15 minuter mindre en liten och igen Jag samlar bara det som hoppar ut, och nästa gång jag droppar rinofluimucil-det torkar också och ger näsan ett andningsutrymme, det har också en mucolyegenskaper, det vill säga det tar bort allt som är överflödigt, det vill säga de följer istället för sugning och sedan under yhayut mer kalanchoe 1 droppar innan läggdags och han prochihivaetsya vibrotsilom toppen... sopelki sista dagen 3 utan särskild plåga för barnet

Något mycket för ett sådant barn. Vi gjorde det med snoten, först jag droppade aquamaris ett par gånger så att snuten var tunnare, då sugde jag det med en fluff, om du inte hjälpte vi först andades fysisk lösning, då droppade jag och efter 5 minuter sugde jag. Hon skrek som galen, men hon kunde äta och hennes näsa andades. Under de första 5 dagarna efter rensning droppade nazivin. Då blev sanningen grön snot och fick droppa isofra. Vi hade en hosta från sooty, så jag gav ingenting alls. Hennes hals behandlade vinyl + miramitin och bara utsmyckade vinilin på nappen och Miramistin spray var så mycket lättare än att andas genom en nebulisator. Och sätta ljus Viferon, och hon andades genom en nebulisator med interferon utspätt med vatten. Konstig läkare du har ((

Lösning för intrakavitär och extern användning av dioxidin i ampuller - granskning

Dioxidin: användningsanvisningar. Med framgång men med försiktighet använder vi den vid behandling av långvarig hosta och grön näsa i ett barn. Dioxidin - näsdroppar. Dioxidinlösning för inandning. Behandling av ENT-sjukdomar som används i obstetri.

Hösten kom hit. Och för oss, barn för barn i förskolan och skolåldern, har den varma årstiden kommit. Jag kan lära mig att många av oss redan behandlar snott, hosta och andra ORV-charmar hos våra dyrbara barn.

Jag blev inte ett undantag.

Efter att ha spenderat en ganska hälsosam sommar med min mormor i byn i friska luften, blev det gröna gräset och den färskmjölk, min dotter, när han återvände till den dammiga och sultiga staden, omedelbart sjuk.

Subfebril temperatur ett par dagar ersattes av tjock gulgrön snot (verkligen ledsen för detaljerna) och en våt hosta.

I de få listorna över möten som barnläkare var bland de 3 objekten dioxidin.

Den här gången ordnade doktorn oss inandning med dioxidin via en nebulisator.

Vi har känt Dioxidin länge. Orsaker till bakteriell etiologi är frekventa gäster i vår familj. Och jag är en vanlig ENT-patient i allmänhet. Därför ville jag skriva en recension om dioxidin från de "erfarna" och förlita sig på vår doktors rekommendationer.

Min recension är inte ett anrop till handling. Användningen av läkemedlet ska samordnas med din läkare och användas under övervakning. Om några sido- eller biverkningar uppstår bör användning av dioxidin stoppas omedelbart.

Dioxidin kan vara farligt. Och är ett läkemedel "reserv".

Dioxidin kan endast ordineras när andra svagare antibakteriella medel är maktfria i kampen mot bakterier som slår nasofarynxen.

Dioxidin är ett bredspektrum antibiotikum. Det har en mycket effektiv bakteriostatisk och bakteriedödande verkan.

Den aktiva ingrediensen i läkemedlet är hydroximetylkinoxalin-dioxid.

Den aktiva substansen i sig är ett kristallint gröngult pulver, som inte särskiljs av någon uttalad lukt.

Dioxidin säljs i form av en klar ljusgul lösning med en grön nyans i ampuller, liksom en salva.

Läkemedlet är ett antibakteriellt medel, ett kraftfullt giftigt antiseptiskt medel. Dioxidin kombineras väl med andra antibakteriella medel som hör till andra farmakologiska grupper. Det är möjligt att kombinera läkemedlet med substanser som aminoglykosider, beta-laktamer, fluorokinoloner och vankomycin.

Det är mycket effektivt i förhållande till sådana patogener av patologiska processer som pyocyanpinnen, clebsiela, streptokocker, stafylokocker, anaeroba mikrofloror. Allmänt orsakar allvarlig inflammation och suppuration.

Det är framgångsrikt använt vid purulent kirurgi (jag vet det här första gången, någon gång under mina studentår hade jag en chans att göra praktisk arbete i en liten operativ avdelning med purulent kirurgi, där det används ofta och framgångsrikt) i obstetri (i mitt arbete används det mindre ofta än i purulent kirurgi, men det är oersättligt om det finns primära tecken på divergens eller stigande sömmar på perineum i postpartumperioden - det hjälper perfekt), för ENT-sjukdomar (bihåleinflammation, bihåleinflammation, tonsillit), hos barn (det klarar sig väl med en våt hosta med tjockgrön och ett företag med grön snor är ett fall där ett barn har vuxit ur SARS virussjukdom hos öm bakteriell etiologi)

Men i tillämpningen av detta mirakel betyder det att det finns några nyanser. Och jag vill berätta mer om dem.

Köpplats. Stadsnätverk av apotek. Jag fick det utan problem, jag behöver inte recept från en läkare.

Indikationer för användning

Läkemedlet är effektivt behandlat purulent-inflammatoriska processer orsakade av patogen mikroflora.

Dioxidin är ordinerad för bihåleinflammation, bihåleinflammation, lungabscess och purulent meningit.

Behandlar den inflammatoriska processen i urinblåsan.

Det är det föredragna ämnet för allvarliga infektioner - dioxidinlösning är ordinerad för peritonit och sepsis.

Instruktionerna indikerar att dioxidin salva är effektiv för smittade processer som involverar huden: brännskador, sår och bett, mjukvävnadsabcesser, karbuncler och phlegmon.

Utnämnd för att skölja munnen under tandprocessens patologiska process.

Dioxidin i ampuller kan användas för inandning, i form av droppar för näsan och öronen.

Som jag nämnde ovan föreskrivs att dioxidinservicet är förskrivet när svagare antibiotika inte ger någon påtaglig effekt under behandlingen. Dioxidin är högt giftigt och används eller inte används - det borde vara en balanserad och adekvat lösning. Jag motsätter mig att ge inhalation med dioxidin eller droppar i näsan av ett barn som är något snotty.

Kontra

Överkänslighet och intolerans mot läkemedlets komponenter.

Dioxidin är förbjudet hos barn yngre än 7 år.

Använd inte läkemedlet under graviditet och amning.

Vid kränkning av binjurskortet i binjurarna är läkemedlet kontraindicerat.

Med extrem försiktighet ordineras medicinering för njursvikt.

Varning

En av kontraindikationerna att använda är barnets ålder under 7 år. Vänligen läs barnets ålder till vilken denna drog var föreskriven. Vi försökte ordinera inhalationer med dioxidin när vi var 3 år. Det är nödvändigt att säga att jag frågade läkaren att ompröva hans rekommendationer och tilldela barnet behandling efter ålder.

Frigivningsformulär:

Ampuller med 1% och ampuller med 0,5% lösning.

Inandning (med nebulisator)

Dioxidin vid inandning behandlar mycket effektivt långvarig våthosta. Den behandlar komplicerad bronkit perfekt, eftersom den bidrar till desinfektion av näspassager och näsbihål, dödar alla patogena mikrober i inflammationsfältet (bronkier, hals, nasala bihålor).

Det är viktigt att späda lösningen ordentligt för inandning.

0,5% används oftast, eftersom det kallas många moderforum, "barns". Det finns en sanningsandel i detta, för 0,5% är föremål för utspädning före användning i förhållandet 1 till 2 och 1% lösning i förhållandet 1 till 4..

Jag avelar antingen på en fysisk lösning eller på kokt vatten.

För ett förfarande behöver du 3-4 ml lösning, som du måste förbereda i förväg och förvara i kylskåp i högst 12 timmar, denna volym är farlig att överskrida. Procedurernas varaktighet bestäms beroende på individuell tolerans för läkemedlet. Varaktigheten av inandningar med dioxidin till barn ska inte överstiga 3 minuter, frekvensen av procedurer - högst 2 gånger om dagen.

Före inandning är det viktigt att skölja näsan och hosta noggrant.

Dioxidin - droppar i näsan..

Droppar i näsan med dioxidin i min tid var förskrivna till mig av en ENT-läkare när jag behandlade min bihåleinflammation med varierande framgång. Outtryckliga känslor faller väldigt bittra och deras användning är verklig tortyr inte bara för barn utan också för vuxen.

Därefter hjälpte dioxidin mig inte mycket - det visade sig vara svagt, eftersom bihålorna var fyllda med pus och dioxidin-effekten var kortlivad. Jag brukade droppa droppar ett par gånger om dagen. I mitt arbete ser jag dioxidins effektivitet vid långvarig kontakt med inflammation (förband, lotioner ). Det var mycket roligare att det gick till konvalescens. när pus från bihålorna evakuerades.

När det gäller min dotters rinnande näsa kan jag med säkerhet säga: dropparna klarade sig vackert. Redan efter ett par dagar blev slyukarna från gula till transparenta, puffiga, näsan andades längre respektive mindre vi använde vasokonstriktiva droppar.

Dioxidin droppade rakt från flaskan med en pipett

2 droppar i varje nasal passage 2 gånger om dagen - på morgonen och på kvällen

Ingen uppfödning krävs här.

Öppnad ampull bör förvaras i kylskåp, före användning för att värma i handflatorna.

Dioxidin-droppar i örat.

Behandlar perfekt otitis media.

Principen för operation är densamma: Rengör med en bomullspinne och droppa två gånger i örat och två gånger i näsan.

Den goda nyheten är att dioxidin inte har någon toxisk effekt på hörselnerven, så att du kan vara lugn i detta avseende. Men det faktum att det inte finns något lidokain som lindrar smärta under fruktansvärda ryggvärk är frustrerande. Därför kommer jag fortfarande att använda färdiga droppar antibiotikum + lidokain. Det är synd om ett barn, jag känner själv hur fruktansvärt mina öron skadar.

Som praktiken visar är läkemedlet mycket effektivt.

Men en kontroversiell och viktig nyans är en viktig kontraindikation - barn upp till 7 år.

Min dotter vid tidpunkten för första användning av dioxidin vid inandning i 5 år. Vi hade en hemsk hosta som inte svarade på någon behandling. Och vår barnläkare var mycket övertygande. Jag ångrade inte att jag använde det, äntligen suckade vi med lättnad i bokstavlig och bildform.

Jag försökte näsa droppar under våren och var igen "i drottningarna." Jag såg inga biverkningar på barnet.

Naturligtvis, som jag skrev ovan, är jag starkt emot den okontrollerade och tanklösa användningen av dioxidin i barnläkemedel. Men ibland är alla medel i själva verket alla bra.

Måste i höst föra bara positiva känslor !!

Hostsirap rekommenderad för användning hos barn och gravida kvinnor - i bästa fall, bortkastade pengar förgäves, i värsta fall - ett akut tillstånd i ett barn, livshotande. Extremt negativ feedback

MIN FAVORITER I BEHANDLING AV ORVI I EN BARN OCH HYMORITIS FÖR Vuxna

Tantum Verde Spray - i motsats till rådande mening efter aggressiv reklam Timati betyder utmärkt.

Lösning för intrakavitär och extern användning av dioxidin i ampuller - granskning

Svår näsa droppar med dioxidin. Dioxidininhalation

Dioxidin är ett antibiotikum för bredspektrum utomhus. Ibland administreras det och intravenöst, men det här är i mycket speciella fall.

Dioxidin framställs i 10 ml ampuller. I volym ser ampullen ut som en flaska)) Men det här är en vanlig glasampull, bara en stor.

Priset på en ampull är ca 16 UAH, det är nästan $ 0,5.

Den aktiva ingrediensen här är helt otydlig:

Jag är bekant med användningen av dioxidin som en del av komplexa näsdroppar och i form av inandningar. Jag kommer att berätta om en och annan erfarenhet. Men först vill jag göra en kommentar och säga något.

I allmänhet är dioxidin långt ifrån en ofarlig sak, det anses vara giftigt och i allmänhet är den mest korrekta användningen av det för rena sår. Men i praktiken är det ofta ordinerat även för barn och gravida kvinnor. Och jag tycker inte att detta är läskigt. Om det kommer till det, skulle jag hellre begrava min näsa med dioxidin, eller låta barnet andas in i form av inandningar, om det bara skulle hjälpa till att undvika en annan antibiotika och andra läkemedel innanför.

Vi är endast förskrivna dioxidin i mycket mycket svåra fall, då ett barn till exempel är sjuk i andra eller tredje omgången och det är mycket önskvärt att komma överens med lokala mediciner och att inte dricka ett ton sirap och tabletter igen.

Dessutom föreskrevs dioxidin tre olika barnläkare, i olika perioder, i olika situationer. Därför bestämde jag mig för att skriva denna recension, utvärdera dioxidin i den i 5 stjärnor, trots att det finns många skräckhistorier om det på internet och det är kontraindicerat för barn som är gravida och ammande.

Svår näsa droppar med dioxidin

När ingenting alls hjälper, när snuten inte kommer ut en vecka eller två eller flera och stör andningen, när ingen vasokonstriktor eller ens protargol hjälpte (jag talar inte ens om vasokonstriktor), förskrives vi komplexa droppar med dioxidin.

De förbereder sig.

Typiskt är denna komposition: dioxidin som ett antibiotikum, vasokonstriktor, antihistamin, hormon.

Vi hade sådana alternativ:

1. Dioxidin, dexametason, rinofluimucil, suprastin. (Detta är om innan de släppte rinofluimucil, men de behövde också komplicerade droppar, detsamma kommer du inte att kunna köpa rinofluimucil för dessa droppar separat).

2. Dioxidin, hydrokortison, mezaton, suprastin. Jag gillar det här alternativet mer. Hydrokortison verkar mig lämpligare i detta fall och mezaton - detta är fenylefrin (som i vibrobyl).

Vanligtvis behövs sådana droppar bokstavligen 1 droppe tre gånger om dagen under de första dagarna, sedan 2 gånger om dagen under ytterligare ett par dagar. Under en lång tid och många av dem kan inte användas, är samma sammansättning mycket kraftfull.

Men de hjälper bara magiskt.

Min yngsta son är 1 år gammal. Han led av obstruktiv bronkit. Mer exakt började allt med en banal genomskinlig förkylning, som så småningom orsakade en hosta och förde till obstruktionen. Knappt vi botade allt med flamoklavom, berodual, pulmicort och askorilom. Ett barn nazivin droppade i näsan och tvättat det hundra gånger om dagen. Till slut, efter återhämtning, gick ett par dagar och en kall igen. Som inte visades alls av något. Ingen tvätt, ingen milt, ingen protargol eller till och med apotek komplexa droppar. Och han började sänka ner igen och orsaka hosta. Därför bad jag mig själv om att ge oss recept på komplexa droppar, så att linsens kalk, som inte tillät oss att andas, sova eller äta, var förmodligen säker. Och jag var absolut inte rädd för skräckhistorier om dioxidin) Det är bättre att ha dioxidin i näsan, än en gång en komplett påse med droger inuti.

Effekten framträder bokstavligen första gången. Barnet kunde normalt somna normalt och sov mer än två timmar utan att vakna. Kapali 4 dagar. Under denna tid behandlades host också med inandningar, som snoten hade lyckats orsaka.

Fram till den här tiden, två eller tre gånger, beredde jag liknande droppar till min äldsta son i ungefär samma situationer.

Behandlingsregimen med komplexa dioxidinbaserade droppar är vanligtvis detta (allt detta med ett intervall på 5-10 minuter):

skölj näsa - dra snot - dropp vasokonstrictor - dra snot - droppa komplexa droppar

Det är bekvämt att dra ut snot med en speciell aspirator, som jag starkt rekommenderar till alla som har små barn.

Dioxidininhalation

Två gånger ENT föreskrev inhalationer med dioxidin. Med en stark rinit, som återigen inte framkom. Det var nödvändigt att odla så här:

3 ml nat. lösning av 1 ml dioxidin

Andas genom ett speciellt munstycke för näsan i en nebulisator.

Men jag kan inte säga att jag gillade denna behandling. Enligt min mening är samma Polydex eller Rinofluimucil mycket effektivare. Eller till och med en gök.

Vanligtvis är dioxidin redan förskrivet för en sådan förkylning, som endast behandlas i ett komplex. Alla gånger då vi gjorde svåra droppar eller andas inandade, kombinerade vi behandlingen med Sinupret.

Inhalation av dexametason dioxidin

Barn 3år. ENT föreskrev inhalation av Dexamethason 1ml plus dioxidin 2ml. Hon sa att det inte var nödvändigt att späda ut med saltlösning. Och jag är helt i tvivel, båda drogerna är starka. Kanske har någon också utsett, berätta för mig, snälla, dosering!

Jag, också, tycktes detta konstigt konstigt. Som hon förklarade för att lindra svullnad och inflammation i nasofarynxen.

Dexametason lindrar svullnad, men det är ett hormonellt läkemedel. Hur många dagar är inhalerade?

lång tid på något sätt. Jag hade en gång doktor Hydrocortison som föreskrivs, totalt 3 dagar, 1 gång per dag.

det var det som var prickat! vi är i den åldern med en vikt av 12 kg 0,5 mg prickades

Och vi drack piller

på 1 piller som är 0,5 en gång om dagen? Vad var din ålder?

ålder av 7 år. Nej, 3 gånger om dagen, 5 dagar i fallande mönster. Vi började med 6 tabletter om dagen, den sista dagen var det en

detta är en del av behandlingen.

om du vill ha så mycket ett hormon i näsan - köp en flix det finns en dos på 2 år ett par gånger om dagen. Vi hjälpdes av en droppe levometsitinoye från zelee nasal urladdning.

Förresten, ja. Eller Avamys - samma, men billigare. Om svullnaden i näsan - det är bättre att behandla den lokala

detta är en del av behandlingen.

lång flix pshikaete? Vad är du för närvarande orolig för att vara ett barn?

Hosta är produktiv, och skulden på näsan och grön. Mest av allt är naturligtvis störningen av näsan, alla problem går därifrån. Flix i mars 3 veckor. Och nu är det 3 dagar.

3 dagar räcker inte. Flix bör hjälpa till att lindra svullnad och inflammation. Om streptokocker sådd under sjukdomsperioden och grön snot - analysen inte är vägledande.

Dioxidin för inandning: barn och vuxna. Instruktioner, recensioner

Användningen av en nebulisator i vår tid tillåter inandning inte bara en vuxen men också ett barn och från de första dagarna av hans liv.

Att genomföra dessa procedurer med olika droger och lösningar. En av de mest kända lösningarna är dioxidin.

Det är ett läkemedel med uttalad antibakteriell aktivitet som förstör patogena mikroorganismer och stannar det inflammatoriska svaret. Dioxidin för inandning med nebulisator rekommenderas för barn och vuxna med olika sjukdomar i andningsorganen.

Vad är detta botemedel?

Detta ämne är ett antibakteriellt medel från gruppen av quinoxalin och dess derivat. Det har ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet.

Verktyget finns i form av en lösning (0,5% och 1%) och salva. Den används för extern användning. Det kan enkelt hittas i ett apotek, eftersom det är mycket brett utbud av applikationer och kostnaden är relativt låg.

Läkemedlet är aktivt mot de flesta bakterier, särskilt de som har förvärvat resistens mot andra droger.

Dioxidin för inandning: Indikationer för användning

Drogen har funnit sin användning vid behandling av följande patologiska processer:

Instruktioner för användning indikerar att detta läkemedel kan användas för att behandla purulenta sår, med flegmon, brännskador, cystit och andra purulenta smittsamma processer i kroppen.

Det används externt eller injiceras direkt i den drabbade håligheten.

Kontraindikationer och biverkningar

Det här verktyget är inte förskrivet i följande fall:

  • med allergier eller idiosyncrasier av quinoxalinderivat;
  • under graviditet och amning
  • i allvarlig dekompenserad patologi i lever och njurar;
  • hos små barn.

Det används med försiktighet hos patienter som är benägna att överkänslighetsreaktioner och barn under 18 år. Användningen av dioxidin kan åtföljas av ett antal biverkningar. Deras svårighetsgrad beror på administreringssättet för ämnet.

Med intrakavitär administrering kan en person börja kräka, utslag uppstår, temperaturen stiger, hallucinationer, kräkningar, kramper, tryckfall och andra symtom börjar. När det appliceras topiskt utvecklas dermatit ibland, ödem, utslag, klåda och andra tecken på en allergisk reaktion uppträder.

Användningen av denna medicinering åtföljs ibland av utseendet av åldersfläckar på huden. De försvinner självständigt efter drogmissbruk.

Hos människor som är benägna att allergier utförs ett känslighetsprov innan du använder läkemedlet för att undvika möjliga biverkningar. Källa: nasmorkam.net

Hur man sparar dioxidin för inandning?

Du kan använda den för procedurer endast i ampuller. För behandling, välj 0,5 och 1% lösning. Det måste spädas med saltlösning i vissa proportioner.

Dioxidin i injektionsflaskor för inandning föreskrivs enligt följande:

  1. Öppna försiktigt en glasampull med en speciell nagelfil.
  2. Häll 1 ml i bägaren och späd den aktiva substansen med 2 ml saltlösning (för 0,5% dioxidin) eller 4 ml saltlösning för 1%.
  3. Blanda försiktigt blandningen och häll i nebulisatorn.

Kom ihåg att den outspädda lösningen i dessa situationer inte används, eftersom med en sådan introduktion kan läkemedlet uppvisa toxiska egenskaper.

Dioxidin inhalation med vuxen

Inandning av sådana medicinska ångor genom en nebulisator indikeras i fall då andra medel är ineffektiva. Läkemedlet har en potent antibakteriell effekt, men kan vara giftig om överdos eller missbrukas.

Hur inandning med en dioxin-nebulisator utförs på rätt sätt:

  • patienten spädar läkemedlet med saltlösning enligt instruktionerna (1 till 2 eller 1 till 4, beroende på procentandel av den aktiva substansen);
  • den resulterande blandningen skakas och hälles i nebulisatorutrymmet;
  • börja en session från 2-3 minuter, gradvis öka procedurens varaktighet till 5-7 minuter;
  • Det är inte tillrådligt att äta, dricka eller gå ut i en timme efter det att det är gjort.
  • Sådana sessioner hålls en gång om dagen. Den genomsnittliga behandlingen är 6-7 dagar.

Dioxidininandning för barn: hur man gör det

Instruktioner till läkemedlet rekommenderar inte användning av detta verktyg för barn under 18 år.

I pediatrisk praxis är detta läkemedel fortfarande föreskrivet, från 2 år.

Oavsett om det är möjligt för ett barn att göra inandning med dioxidin bestäms av läkaren som är bekant med egenskaperna hos allergisk anamnes och barnets sjukdom.

Barn är ordinerad för rinit, i det komplexa systemet för behandling av bihåleinflammation, med hosta och otitis media. Doseringen beror på barnets ålder och kroppsvikt.

För barn väljer du vanligtvis en 0,5% lösning. Andelen utspädning med saltlösning är 1 till 4, dvs. 1 del av den aktiva substansen späds ut i 4 delar saltlösning. Den totala volymen per 1 dioxidin inhalation bör inte överstiga 2 ml.

Med hjälp av en nebulisator kan du enkelt hålla en session för både barnet och tonåren. I det här fallet bör vi inte glömma att innan du ansöker måste du konsultera en läkare.

Förfarandena får inte, om barnet har en hög temperatur och de allmänna symtom på förgiftning, uttryckas: kräkningar, diarré, feber och andra.

Ytterligare recept

För att förbättra effektiviteten av detta verktyg kan du kombinera det med andra droger i en enda inandning. Denna kombinerade effekt ökar den terapeutiska effekten och hjälper patienten att snabbt hantera sjukdomen och dess symtom.

De mest effektiva recepten:

Rekommendera 0,4% lösning av Dexamethason i ampuller. Ett förfarande kräver 0, 5 ml av denna lösning. Den blandas med standardproportioner av dioxin och saltlösning.

Med dioxidin och berodual. Beroduala behandlar gruppen av bronkodilatatorer. Det är ordinerat för personer med astmaattacker, till exempel vid bronkial astma eller kronisk obstruktiv bronkit.

Tillåtet barn över 6 år efter samråd med läkaren. Per inhalation hos vuxna krävs i genomsnitt 1 ml (ca 20 droppar) Berodual, hos barn under 12 år minskas denna dos med hälften. Dosjustering utförs av en läkare och beror på patientens tillstånd.

Kombinationen av flera komponenter för inandning bör diskuteras med din läkare. I de flesta fall utförs sådana förfaranden på ett sjukhus eller klinik under övervakning av medicinsk personal.

Om en person bestämde sig för att utföra dem hemma måste du förstå allvaret av en sådan manipulering och återigen diskutera dosen med din läkare. [Ads-pc-1] [ads-mob-1]

Frågor till läkaren

Fråga: Hur många dagar kan jag göra dioxidin inhalation?

Svar: Den genomsnittliga behandlingen är 5 dagar. Om patientens tillstånd inte efter 3 dagar har förbättrats eller förblivit på samma nivå, kräver behandlingen en revision.

Fråga: Är det möjligt att göra sådana förfaranden under graviditet och amning?

Svar: Drogen är kontraindicerad för användning under barns och amningstiden. Vid denna tid kan du använda andra medel som har bekräftat deras säkerhet i kliniska prövningar.
Fråga: Vilket antibiotikum kan användas för inandning istället för dioxidin?

Svar: Du kan använda ceftriaxon för ersättning. Det måste först spädas i saltlösning. Du kan också ta antiseptika, till exempel Miramistin.
Fråga: Barnet har en paroxysmal hosta efter första minuters användning, vad ska jag göra?

Svar: Kanske är det här en allergisk reaktion. Det är nödvändigt att sluta proceduren och ringa en ambulans, sedan vila barnet och ge honom en antihistamin.

recensioner

Läkaren sade att i fall av bakteriell rinit är läkemedlet effektivt eftersom det är ett antibiotikum, men det är ingen mening att använda det vid viral rinit. Nu använder vi det mer selektivt, och nästan alltid hjälper det att klara av purulent rinit. Stepan, 34 år gammal

Av biverkningarna med konstant användning blir jag ibland irriterad på näsan, men efter ett par dagar går det av sig själv. Annars är jag helt nöjd med detta läkemedel och dess effekter. Andrey, 31 år gammal

Dioxidin är ett antibakteriellt medel som kräver korrekt användning. Det ordineras för bihåleinflammation, rinit, ont i halsen och andra sjukdomar.

Läkemedlet har kontraindikationer och negativa effekter. Om du är osäker på huruvida dess användning är korrekt måste du kontakta en specialist.

Sibmama - om familj, graviditet och barn

Nebulisator (inhalator) - hur och vad ska man använda?

  • Till sida:

Meddelandet Pathina »Fre 22 okt 2010 21:29

Blueyed och dålig dioxidin i taget och vilken koncentration?
Vid den minsta - dioxidin verkar det också. Och grönt kan verkligen hjälpa till.

PS: Det är i "Health Parosoise" att det inte finns något sådant munstycke för näsan.

Meddelande Blueyed »Sat 23 okt 2010 17:37

Meddelande Julia777 »Thu Oct 28, 2010 8:48 pm

Post Zero Three »Fre 29 okt 2010 10:06

The Blueyed Post »lör 30 okt 2010 11:40

Meddelande Zero Three »Sun 31 okt 2010 10:15

Dioxidin är inte ett läkemedel godkänt för inandning genom en nebulisator. Kom ihåg att när du "behandlar sooty" kommer aerosolen in i ditt barns bronki, oavsett om du gillar det eller inte! Jag kommer att säga ännu lättare - du tvingar barnet att andas dioxidin! Och berätta ditt distrikt hej för hennes analfabeter och farliga förtydliganden. Det finns en tydlig lista över läkemedel för inandning. Och försök inte att inandera allt som fångar ditt öga.

Beskrivning och anvisningar för användning av läkemedlet Dioxidin.
Indikationer och kontraindikationer för användning.

Dioxidin är ett syntetiskt läkemedel, den aktiva ingrediensen är dioxidin.
Frigöring: lösning för extern användning och intravenös administrering av 0,5% och 1%, i ampuller om 5 ml respektive 10 ml (1 ml lösning innehåller 5 mg och 10 mg dioxidin), 10 stycken per förpackning; dioxidin salva 5% (1 g salva innehåller 50 mg dioxidin), 60 g eller 100 g i banker.
Läkemedelsegenskaper

Dioxidin har antimikrobiella egenskaper, har ett brett spektrum av antimikrobiell verkan.

Indikationer för användning av läkemedlet Dioxidin
Svaga purulenta-inflammatoriska processer: purulenta, icke-helande sår, inklusive sår med närvaro av djupa purulenta kaviteter; trophic ulcers, soft tissue phlegmon; mastit, infekterade brännskador, osteomyelit, periodontal sjukdom, pleurisy, empyema, lungabscess, peritonit, cystit, etc.

Regler för ansökan
Innan behandlingen påbörjas rekommenderas att det testas för tolerans.
Lösning: På de drabbade områdena läggs kläder fuktade med dioxidinlösning. Behandlingsförloppet är upp till 3 veckor. Djup sår tampong eller bevattna med en 0,5% lösning. När periodontal sjukdom utförs sköljs med en 0,1% lösning av läkemedlet (spätt med 10 ml 1% lösning i 90 ml kokt och kyldt vatten) 3 gånger dagligen efter måltid. Håll lösningen i munnen i minst 5 minuter. Vid svåra septiska förhållanden produceras intravenös dropp av 0,5% lösning.
Dioxidin i kaviteten injiceras i 10-50 ml 1% lösning (100-500 mg) per dag. Den maximala dagliga dosen på 70 ml 1% lösning (700 mg).
Salva appliceras med ett tunt skikt till de drabbade områdena 1 gång om dagen, som används vid behandling av purulenta och trofiska sår, brännskador, pustulära hudsjukdomar.

Biverkningar
Rödhet i huden, huvudvärk, frossa, feber, diarré, muskelkramper.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet Dioxidin

Ökad individuell känslighet för läkemedlet, insufficiens av binjursfunktionen, barns ålder, graviditet.

Graviditet och amning
Dioxidin är kontraindicerat vid graviditet och amning.

Särskilda instruktioner
Dioxidin är endast föreskrivet för vuxna. Använd läkemedlet bör vara under strikt övervakning av en läkare.


Vart som helst anges det inte att dioxin behandlas med dioxidin. Särskilt genom nebulisatorn!

Användning av läkemedlet Dioxidin i nebulisatorn

Dioxidininhalationer har nyligen varit ganska populära, eftersom de kan göras både för vuxna och barn med olika andningssjukdomar. Denna typ av terapi, som utförs med hjälp av en nebulisator, möjliggör leverans av läkemedelsämnen till och med i de nedre delarna av luftvägarna, vilket påverkar hela människors andningsorgan.

Funktioner av drogen

Dioxidin i ampuller för inandning används på grund av närvaron i den av en sådan aktiv substans som hydroximetylkinoxalindioxid. I utseende är det ett kristallint pulver av gröngul färg. Det har ingen motsvarande lukt.

Det är viktigt! En liknande produkt säljs i små ampuller i flera milliliter innehållande en genomskinlig ljusgul vätska inuti. Dioxidin finns också som en salva, men i denna form används den inte för genomförande av inhalationsbehandling av patienter.


Inandning med en dioxidin-nebulisator har sin egen terapeutiska effekt på grund av att läkemedlet är en antibakteriell effekt. Det är i huvudsak läkemedlet eliminerar orsaken till utvecklingen och progressionen av att ha andningssjukdom hos människor. Tillverkaren noterar att läkemedlet svarar väl på att det delas med andra droger. Det är därför det ofta används som en del av den komplexa sjukdomsbehandlingen. Först och främst gäller det droger som tillhör sådana farmakologiska grupper som aminoglykosider, beta-laktamer, fluokinoloner och vankomyciner.

Indikationer för användning

Dioxidin för inandning med en nebulisator används för sådana sjukdomar som:

  1. Bihåleinflammation. I detta fall sprids läkemedlet direkt i sinus medan punkteringen utförs. Det är omöjligt att göra detta på egen hand. Denna procedur bör endast utföras av en specialist.
  2. Angina. Om det orsakade en hosta eller bara en signifikant ökning av tonsillerna, bör Dioxidin användas för att behandla slemhinnan som en av komponenterna i komplex terapi.
  3. Faryngit och laryngit. Dessa inflammationsprocesser i struphuvudet elimineras ganska enkelt genom exponering mot ett antiseptiskt medel.
  4. Rinnande näsa Från rinit används även dioxin ganska ofta, eftersom det bidrar till att förstöra de som har infektionen, samt minska inflammation. Detta gör att den sjuka kan andas mer fritt. Vid rinnande näsa och hosta utförs inandningar genom näsan och genom munnen.
  5. Bronkit och trakeit. Dessa inflammatoriska processer kräver användning av endast inhalatorer. Det är omöjligt att leverera droger med ånga. I bronkit är det mycket viktigt att läkemedelsämnen når de nedre delarna av andningsorganen, inte bara svalget.

Det är viktigt! Instruktioner för användning Dioxidin beskriver processen med att använda detta läkemedel för olika sjukdomar. Detta gäller inte bara skador i andningssystemet, men också många andra sjukdomar. Det är därför som det är viktigt att förstå på vilket specifikt sätt läkemedlet används i vissa fall.

Kontraindikationer användning av läkemedlet

Som med alla droger, bör Dioxidin via en nebulisator inte användas i vissa fall. Bland dem skiljer tillverkaren följande:

  1. Det är inte nödvändigt att utföra inandning med allergier eller idiosyncrasi mot läkemedlets komponenter.
  2. Rekommendera inte läkare att använda medicinering för små barn.
  3. Utför inte läkemedelsbehandling för gravida patienter och kvinnor under amning.
  4. Det rekommenderas inte att utföra behandling för svåra dekompenserade patologier i njurarna och leveren.

Det är viktigt! Nebulisator inandning bör inte fortsätta om patienten har några biverkningar. Detta gäller främst kräkningar, illamående, minskning av blodtrycket, utseende av konvulsioner och ökning av kroppstemperaturen.

Förberedelse för behandling

För att göra inandning med dioxidin i en nebulisator är det nödvändigt att förstå hur man spädar detta läkemedel. Doseringen för terapeutisk effekt ska vara 0,5 eller 1%. För att göra detta, blanda läkemedlet med saltlösning i en viss mängd.

Att späda droger i rätt förhållande gör läkare följande möten:

  1. Till att börja med för inandning ska avsnitten av ampullen sänkas med en speciell nagelfil.
  2. För rinit och hosta, häll i en speciell behållare med 1 ml av 0,05% dioxin och 2 ml saltlösning. Om en 1% lösning används ska 4 ml natriumklorid användas.
  3. Torka lösningen måste vara väl blandad, häll sedan in i nebulisatorn.

Det är viktigt! Ett utspätt läkemedel kan inte orsaka några biverkningar. Om dosen av saltlösning inte uppfylls kan patienten känna vissa komplikationer i samband med läkemedlets toxiska effekter.

Inandningsterapi

Dioxidininhalation med vuxna utförs ofta endast när resten av drogerna är ineffektiva. Detta beror på det faktum att läkemedlet är ett mycket starkt antiseptiskt medel.

Inandningar med dioxidin bör utföras på följande sätt:

  1. Inandningsprocedurer börjar med utspädningen av läkemedlet.
  2. Behandlingsprocessen bör i början ta 2-3 minuter. Därefter kan den förlängas till 5-7 minuter.
  3. Inandning med förkylning och förkylning skall genomföras genom honom. Om patienten lider av angina, hosta och ont i halsen, sker proceduren genom munnen.
  4. Du ska inte äta eller dricka en timme efter behandlingen.
  5. Förfarandet är oftast ordinerat av läkare för en gång om dagen. Hela kursen i olika sjukdomar utförs i 6-7 dagar.

Det är värt att fråga en barnläkare om det är möjligt att andas in med ett läkemedel som dioxidin för ett barn. I de flesta fall rekommenderas inte sådan behandling för barn under 2 år. Inandningar till äldre barn görs först efter en fullständig undersökning.

Det är viktigt! Doseringen av läkemedlet beror på barnets ålder såväl som sin kroppsvikt. Inandningar med Dioxidinbarn förskrivna för bihåleinflammation, hosta och förkylningar. Om barnet svarar dåligt på terapi, ska det omedelbart avbrytas. Biverkningar i detta fall passerar tillräckligt snart.

Innan du inhalerar barnet, späd Dioxidin mycket noga. Använd ofta ett verktyg på 0,05 procent, blandat med 4 ml saltlösning. Andra proportioner av lösningen kan orsaka biverkningar hos ett barn.

Det är viktigt! Dioxidin för inandning hos barn ska inte användas i närvaro av någon allergisk reaktion eller idiosyncrasi. I kampen mot förkylning behövs andra medel.

Separat är det värt att notera att samtidigt kan inhalation med hydrokortison och dioxidin utföras För detta tas det första läkemedlet i en volym av 0,5 ml. Lösningar av Dimexidum och Hindiox kan också användas.